Cumbria

Aquest estiu hem visitat Anglaterra per fer un viatge a la natura, la història i la literatura . La primera part del viatge fou un tast del major parc natural del regne Unit, Lake District, que abasta 2362 quilòmetre quadrats.

Abans d’arribar vàrem passar la nit a una casa senyorial aprop de Kendall. El poblet era molt interessant, però en poques hores vàrem veure el més interessant.

El primer dia visitàrem Grasmere, on es troba Dove Cottage, la casa de l’escriptor William Wordsworth. A la tarda un viatge pel llac Windermere i visita a Bounes on Windermere, tant turístic que no té gaire interès. A la nit, una visita al fort de Ambleside, al poble i a un restaurant italià.

El segon dia anàrem a visitar el cercle de roques de Castlerigg, que data d’uns 5000 anys d’antiguitat. Aquest cercle neolític de 30 metres de diàmetre està format 38 roques . El més curiós és que sembla concèntrics a un cercle major de muntanyes; vet a saber en que pensaven els que el van construir.

També ens vàrem atrevir, després d’una visita a Keswick, a anar a Buttermere per una carretera s’un sol carril.

El tercer dia, després d’algun entrebanc amb una carretera tallada, ens vàrem situar a Ullswater, realitzant una memorable excursió mitjançant un dels steemer que naveguen per el llac. En una aturada vàrem visitar també Ayra force. Aquest dia, abans que es solucionés el problema de tràfic, visitàrem Ghyll falls.

Al dia següent deixàrem Ambleside per anar cap a Haworth, però açò serà un altre post.